Εάν θέλεται να σας στέλνουμε νέα μας, γίνεται μέλος του newsletter

Ross Daly

 

Ο Ross Daly δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων, παίζει κρητική λύρα,   Αφγανικό ραμπάμπ , λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ.
Έχει συμπράξει επανειλημμένως με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο δουλεύοντας μέσα στη μουσική πειθαρχεία των ανατολικών παραδόσεων, εξερευνώντας ταυτόχρονα νέες φόρμες και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Η στενή προσωπική σχέση του με τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς πιστεύει ότι αυτό το εσωτερικό δέσιμο είναι που δίνει ζωή στη μουσική. 


Βασίλη Ρακόπουλο και ο Δημήτρη Κολιακουδάκη δύο κορυφαίοι έλληνες κιθαρίστες με βαθιά και στενή φιλία που τροφοδοτεί τη μέχρι σήμερα δημιουργηκότητα τους  Η μουσική τους συγγένεια καλλιεργήθηκε με τα χρόνια και είναι εύκολα αναγνωρίσιμη απο κοινά σημεία φρασεολογίας , τεχνικής και αρμονικής προσέγγισης.

 

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις τους  μοιράζονται την ίδια σκηνή παρουσιάζοντας μια βραδιά μουσικής αφήγησης με πολλά χρώματα. Ενα ένχορδο παραμύθι, χρησιμοποιώντας τις ηχοχρωματικές και εκφραστικές δυνατότητες που περισυνέλεξαν στη πορεία τους. Συνθέσεις γύρω από τις λεπτές αποχρώσεις και τις ζωντανές συναντήσεις των διαφόρων ήχων των παραδόσεων που έχουν μελετήσει, ευάλωτες σε απρόσμενες εκτροπές ευνοούν την φαντασία και τον αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα
Εξ ίσου σημαντική είναι η πλευρά της διαφορετικότητaς τους και το πως αυτή ανατροφοδοτεί το μουσικό τους διάλογο.

 
welcome