Εάν θέλεται να σας στέλνουμε νέα μας, γίνεται μέλος του newsletter

TZITZIKAS απο τη Κρητη ως την Ανδαλουσία

flamenco-ghatakΔελτίο Τύπου


«Απο την Κρήτη ως την Ανδαλουσία» μια μουσική παράσταση  με τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές συγγένειες δυο λαών, δυό πολιτισμών της Μεσογείου. Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 στις 21.15 στους Αρμένους Αποκορώνου στο ΤΖΙΤΖΙΚΑ τηλ 2825041144
Η Κρητική μουσική μέσα από τις πιο Flamenco επιρροές των μουσικών που φέρνουν σε επαφή τα κοινά στοιχεία της Κρήτης και της Ανδαλουσίας..
Οι μουσικές του τόπου μας μέσα από το φλαμένκο την αρτιότερη παραδοσιακή μουσική της Ισπανίας. Μέσα απ ’το φλαμένκο αιμορραγεί όλη η ιστορία της Ανδαλουσίας, και όταν ο άνθρωπος πονάει βρίσκεται κοντά στην αλήθειά του. Το φλαμένκο είναι η πιο βαθιά αλήθεια της Ανδαλουσίας.


Ζαχαρίας Σπυριδάκης Λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Κουκουλιτάκης Flamenco κιθάρα
Γιάννης Παπατζανής Κρουστά, τραγούδι

Ζαχαρίας Σπυριδάκης

Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, μαθητής του μεγάλου δασκάλου της κρητικής λύρας Κώστα Μουντάκη, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της γενιάς του. Οι συμμετοχές του σε δισκογραφικές παραγωγές που ξεπερνούν το παραδοσιακό ύφος και εντάσσονται στη σφαίρα της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας αλλά και η συνεργασία του με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες όπως τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Ν. Μαμαγκάκη και τον Γ. Μαρκόπουλο ως σολίστας του δίνει την ευκαιρία να διαδίδει την τέχνη του με τον καλύτερο τρόπο στο ευρύ κοινό. Κορυφαία τέτοια στιγμή η πολύ επιτυχημένη συμμετοχή του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα εκπροσωπώντας το μουσικό ιδίωμα της Κρήτης.


Δημήτρης Κουκουλιτάκης

Ξεκινά τις σπουδές του το 1980. Κάνει κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Σ. Παπαγιάννη και παράλληλα ξεκινά η αναζήτησή του στο φλαμένκο. Η φιλία του και η συνεργασία του με τους κιθαρίστες Γ. Βαλύρη και Γ. Παπαδόπουλο και αργότερα με τον κιθαρίστα φλαμένκο Paco Cruz ήταν καθοριστική. Παρακολουθεί μαθήματα στην Ακαδημία Κιθάρας στο Jerez με δάσκαλο τον μαέστρο Parrilla de Jerez. Από το 1985 εμφανίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1993 δημιουργεί το συγκρότημα Romaní με την Mariela Carretero στο χορό, και José González στο τραγούδι. Παίρνει μέρος σε πολλές παραστάσεις και συνοδεύει μεγάλους χορευτές: Raúl, Joaquín Ruiz, Manolo Marín, Andrés Peña, Isabel Bayón, Alicia Marquez κ.ά.


Γιάννης Παπατζανής

Ο Γιάννης Παπατζανής έχει συνεργαστεί με μουσικούς από το Ρατζαστάν, το Ιράν, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αρμενία αλλά και τους κορυφαίους Ross Daly, Γιώργο Ξυλούρη, Βασίλη Σταυρακάκη παίζοντας το περσικό παραδοσιακό κρουστό ''τομπάκ'', νταούλια και πήλινα νοτιοινδικά κρουστά και τραγουδώντας κρητικά τραγούδια. Έχει γράψει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, χοροθεατρικές & τηλεοπτικές παραγωγές.

 
welcome